Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megdöbbentő! Ez nyílik a nemrég bezárt Hauer Cukrászda helyén

default user icon
MME
Tavaly év végén végleg bezárt a neves budapesti cukrászda, de hamarosan ismét élettel telik meg az üzlettér.

Az 1880-as évek derekán húzták fel azokat a Rákóczi úton álló épületeket, melyek aljában helyet kapott a mára legendássá vált Hauer Cukrászda. Az üzletet 1890-ben Kazilek Nándor alapította az akkoriban még külvárosinak számító helyen. A férfi halála után özvegye, Guth Mária hozzáment Hauer Rezsőhöz, aki átvette a cég vezetését, melyet 1899-től már saját nevén üzemeltetett.

A sikerekben gazdag kezdeti éveket kalandos időszak követte és a rendszerváltás után többször is új tulajdonoshoz került a cukárszda. Megannyiszor bezárták és újranyitották, legutóbb épp 2017 augusztusában, ám tavaly év végén a törzsvendégek nagy bánatára ismét a bezárás mellett döntöttek a tulajok. Az utóbbi hónapokban pedig megindult a találgatás, hogy mi lehet a műemlék cukrászda és a helyiség sorsa.

Egy ideig tartotta magát a pletyka, hogy étterem nyílik a helyén, ám végül nem kifőzde, hanem egy edzőterem költözik a bérleménybe – vette észre a Színes Erzsébetváros. A portál tette közzé, hogy a Hauer egykori külső falán megjelent egy hatalmas, sárga tábla, mely a 4% Fitness Candyt hirdeti. A konditerem 2000 négyzetméteren, 2023 szeptemberében nyitja meg kapuit.

Borítókép: Hauer Cukrászda Facebook-oldala

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss