Elkészítés: A megmosott krumplit felteszem főni. Az újhagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet, chilit és a kolbászt aprítom, a paradicsomot négybe vágom.
A tököt legyalulom, beleteszem egy tálba a többi hozzávalóval együtt, fűszerezem, majd egy villával összenyomkodom, s összekeverem. Teszek hozzá prézlit és lisztet (kb. 1-1 púpozott evőkanálnyit). A lényeg, hogy a massza ne essen szét, ugyanakkor formázható legyen.
Egy serpenyőben olajat hevítek, kanállal beleteszem a pogácsákat, kicsit meglapítgatom. Amikor mindkét oldala megsült, kiveszem egy tányérra, s a forró olajba beleteszem az időközben csaknem készre főtt krumplikat. Mellé helyezem a paprikát és a paradicsomokat, sózom, borsozom, s minden oldalukon megsütöm.
A fasírtokat a sült zöldséggel tálalom, petrezselyemmel megszórva.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!