Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos rizsdesszert mangókockákkal és mangópürével

30 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A rizst alaposan megmostam, szűrőkanálban kissé megszárítottam. Egy közepes méretű lábosba szórtam a kókuszreszelékkel és a cukorral együtt. Felöntöttem a vízzel, hozzáadtam 1 csipet sót, és folyamatos keverés mellett közepes lángon főzni kezdtem. Mikor a víz felforrt, hozzáöntöttem a szobahőmérsékletű tejet, belekanalaztam a vaníliát, a tűzhelyet takarékra állítottam, a lábost lefedtem - lassú tűzön 22-25 perc alatt puhára főztem. Nem szívta magába azonnal a teljes folyadékmennyiséget, de a hűtés során kellemesen krémes állagot öltött.

Amíg a rizs főtt, előkészítettem a mangót. Alapos mosást követően zöldséghámozóval eltávolítottam a héját, mindkettőt felkockáztam. Az mangókockák felét keverőpohárba halmoztam, 2 teáskanál cukorral krémesre turmixoltam – kis üvegbe töltve a hűtőszekrénybe tettem.

A habtejszínt felvertem. A krémes, kókuszos rizst tálba öntöttem, langyosra hűtöttem, és botmixerrrel 2-3 perc alatt nem teljesen pépesre zúztam.

4 desszertgyűrű oldalát sütőpapírral béleltem - ennek híján kis desszertes tálban is elkészíthető -, az aljukra pedig kis sütőpapírlapokat illesztettem.

A habtejszín 2/3-át hablapáttal a már szobahőmérsékletű rizskrémhez kevertem. A desszertgyűrűkben egyenletesen elosztottam a krém 2/3-át, vízbe mártott evőkanál hátával óvatosan lesimítottam. A mangókockákat elosztottam a tetejükön, a maradék rizskrémmel befedtem, majd a tejszínhab 1/3-át habzsákba szedve szintén elosztottam a 4 desszerten. Hűtőszekrényben 2 órát pihentettem (ha hosszabb ideig várakozik, az sem árt neki).

Tálaláskor a gyűrűket és a papírkarimákat óvatosan eltávolítottam, hideg mangószósszal kínáltam.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek HAbliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek