Elkészítés: A tejben feloldom a zselatint, felfőzöm, hozzáadom a cukrot, a margarint, és addig melegítem, míg a cukor meg a margarin elolvad. Ha langyosra hűlt, belekeverem a tejport meg a kókuszreszeléket (elég sűrű masszának kell lennie, de a zselatintól még kötni fog). Egy őzgerincformát kibélek folpackkal, beleöntöm a masszát, elsimitom, és hűtőbe teszem dermedni. Ha kellően megdermedt, a csokit felolvasztom gőz fölött egy kis étolajjal elkeverve, majd bevonom vele a sütemény alját. Ha megdermedt a csoki rajta,tálcára borítom, lehúzom róla a fopackot, és bevonom a többi részét is csokival. Visszateszem a hűtőbe, míg a csoki megdermed rajta.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre