Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kócos kifli

MME MME
1
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 6 dkg kristálycukor
  • 3,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • pici só
  • 6 dkg olvasztott margarin
  • A krémhez:
  • 12 dkg darált dió
  • 6-8 dkg kristálycukor
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • A szóráshoz:
  • 1 teáskanál fahéj
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből, a cukorból, az élesztőből, a tejből a sóval és a margarinnal kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Kelés után kinyújtjuk 1-1,5 centi vastagságúra. A tésztából hosszú háromszögeket vágunk, egyik oldalát belemártjuk a margarinba, utána a cukros dióba. Úgy csavarjuk fel, hogy a diós krém kívül legyen.

Sütés után megszórjuk fahéjas porcukorral.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss