hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus gazpacho

default user icon
MME
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A paradicsomot leforrázzuk, 1 percre hideg vízbe tesszük, majd meghámozzuk őket. Megtisztítjuk a kígyóuborkát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Felaprítjuk a hagymát, az uborkát és a paradicsomot. A fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomjuk. A paprikát kicsumázzuk és felszeleteljük.

2.

Összekeverjük a paradicsomot, a paprikákat és az uborkát. Egy jó maroknyit félrerakunk belőle, a többit pedig megsózzuk, hozzáöntünk 3 dl vizet, majd összeturmixoljuk.

3.

A püréhez keverjük a hagymát, a fokhagymát, valamint a borecetet és a kristálycukrot is. Megborsozzuk, és ha szükséges, megsózzuk még egy kicsit. 2 órára a hűtőbe tesszük.

4.

A bagettet (vagy 1 db szikkadt zsemlét) felkockázzuk, és aranybarnára pirítjuk 2 evőkanál olívaolajon. A hideg levest tálkákba merjük, a félretett zöldségekkel gazdagítjuk, valamint a kenyérkockákkal, és meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. Bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss