Előkészítjük az alapanyagokat. A paradicsomok végét x alakban bevágjuk, forrásban lévő vízbe rakjuk 1-2 percre, majd szűrőkanál segítségével áttesszük jéghideg vízbe, ezután meghámozzuk, félbevágjuk, ha szükséges, kivágjuk a csumáját, és rusztikus darabokra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, felkockázzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ezt is nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát szintén meghámozzuk, félbevágjuk.
Elővesszük a turmixgépet, és ebbe halmozzuk az előkészített hozzávalókat, a paradicsomot, az uborkát, a paprikát, és a hagymákat. Ízesítjük citromlével, és az ecettel, ráöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vizet, majd a tetejére tépkedjük a kenyérszeletet. Ha mindent beleraktunk, lefedjük a turmixgépet, és 5-6 percig erős fokozaton homogénre turmixoljuk a hozzávalókat.
Az elkészült levest akár le is szűrhetjük, vagy hagyhatjuk ebben az állapotában is. Hűtőbe rakjuk 4-5 órára, majd hidegen szervírozzuk.
Ha azonnal szeretnénk fogyasztani, dolgozzunk hideg zöldségekkel, vagy turmixolás előtt adhatunk jégkockát is az alapanyagokhoz.
Ez a spanyol leves a nyár legüdítőbb, legfrissítőbb levesei közé tartozik, könnyen elkészíthető, nem igényel főzést, hosszú ideig friss marad a hűtőben. Tálalhatjuk magában vagy apróra vágott hagymával, paprikával és uborkával, de tehetünk rá pirított kenyérkockát is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.