Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes brownie

50 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gluténmentes brownie elkészítéséhez tegyük egy lábosba az összetört étcsokoládét, az olajat és gőz fölött olvasszuk fel.
  2. A cukrot, vaníliás cukrot keverjük habosra a tojásokkal és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a lehűtött olvasztott csokit, majd a lisztet és a sütőport.
  3. Egy kb. 15x25 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a csokis masszát.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

Megjegyzés

Igazán akkor finom a brownie, ha a teteje roppanósra sül, de a belseje szaftosan ragacsos. Ezt a klasszikus alapot ízlés szerint variálhatjuk: szórhatunk a tetejére gyümölcsöket (szerintem a legfinomabb málnával), keverhetünk a tésztába rusztikusra darabolt csokoládét. Tálalhatjuk forrón fagyival, de hidegen is tökéletes vasárnapi desszert lehet a család örömére.  - Gluténmentes Íz-Lik

Ezek is érdekelhetnek

Friss