hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű céklás brownie

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A csokoládét apró darabokra törjük. A felét, egy főzőedényre helyezett hőálló tálban, vízgőz felett, folyamatos keverés mellett felolvasztjuk. A céklát meghámozzuk, megtisztítjuk és egy nagyobb lyukú reszelő segítségével lereszeljük.
  2. A vajat a cukorral és a vaníliáscukorral, valamint egy csipet sóval habverővel nagyjából öt perc alatt habosan krémesre verünk. A tojásokat egyenként hozzáadjuk és még egy percig keverjük így is. Az olvasztott csokoládét majd a sütőporral vegyített lisztet és a mandulát, illetve a csokidarabokat is a masszához adjuk és összekeverjük. Végül a céklát is hozzáadjuk.
  3. Egy sütőtálat vagy egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsit előkészítünk, amelybe a masszát eldolgozva elhelyezzük.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a brownie-t 40-45 perc alatt készre sütjük, majd kevés nyírfaporcukorra meghintve kockákra vágva tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a cukormentes céklás brownie

 


Megjegyzés

1 szelet céklás brwonie 356 kcal és 29 g szénhidrát, így az inzulin rezisztenciával élők is bátran fogyaszthatják! - MME

Ezek is érdekelhetnek