Elkészítés: 4 tojás sárgáját 26 dkg porcukorral kikeverünk. Hozzáadunk 1 dl meleg vizet, 1 dl étolajat. 26 dkg lisztet és 1 csomag sütőport átszitálunk, a masszához keverjük, majd hozzákeverjük a 4 tojás keményre vert habját. A masszát két részre osztjuk. Az egyikbe belekavarunk 2 evőkanál kakaót és 1 evőkanál melegvizet. Külön-külön fagyos zsírral kikent és kilisztezett őzgerincformában megsütjük.
Krém: 1 csomag puncs vagy eper ízű pudingport 2 dl tejben felfőzünk a csomagon lévő utasítás szerint, hűlni hagyjuk. Amíg meghűl, 20 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk. A pudingba hűlés közben belekeverünk 4 evőkanál rumot, és az egészet jól összekeverjük. A kisült tésztát vékony szeletekre vágjuk. 1 fekete és 1 fehér változtatásával a krémmel összerakjuk. Csokimázzal bevonjuk, hidegre tesszük.
Csokimáz: 3 evőkanál kakaót és 2 evőkanál porcukrot, valamint 10 dkg margarint összemelegítünk gőz felett. Jól összekeverjük és a tésztára kenjük. Ferdén vágjuk fel, ha kihűlt.