Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kézben tartani is alig lehet: majd' 10 kilós gombát talált egy magyar asszony

default user icon
MME
Hazánkban is kedvelt hobbi a gombászás, ám nem veszélytelen. Ha viszont valaki tudja, hogy mit keres és melyek az ehető gombák, akkor könnyen összegyűjtheti az ebédrevaló mennyiséget. Nem árt azonban mindig minden kosár gombát szakemberrel átvizsgáltatni!

Nem sokat kellett azonban gondolkodni azon, hogy ehető-e az a hatalmas gomba, amit egy veszprém vármegyei asszony talált a napokban. Horváth Bernadett gombászás közben akadt a 9,1 kilós pöfetegre, melyet szinte alig bírt a kezében tartani, ám egy fotó erejéig felemelte a gigantikus gombát.

Az óriáspöfeteg egyike a legnagyobb méretű vadon termő gombáknak, melyek akár emberfej nagyságúra, vagy még nagyobbra is megnőhetnek. A pöfeteg nem hasonlít a klasszikus gombák formájához, ugyanis a termőtest nem különül el a kalapra, szárra és a tönkre, hanem az egész gömb alakú – olvasható a Ripost cikkében.

A pöfeteg akkor jó, ha a belseje még fehér. A legtöbbször szeletelve és rántva készítik, ugyanis így szinte halszerű az íze, de meg is lehet tölteni. Horváth Bernadett családja és ismerősei is rántva fogyasztották el a majd' tízkilós gombát.

Borítókép: Ripost

Ezek is érdekelhetnek

Friss