Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme, a természet apró csodái: bevezetés a gombászás rejtelmeibe

default user icon
MME
Sokan félnek a gombáktól, pedig nem kell: egyszerűen csak óvatosan bánjunk velük. Ezt tanácsolja a Mindmegette.hu füvesasszonya, Megyeri Sára sorozatunk legújabb részében, amelyben a gombák világába kalauzol minket.

Videósorozatunkban Sára, vagy ahogy sokan ismerik: Dzsindzsa a Vértesben barangolva mutatja meg, hogy a mezőről saját kezűleg begyűjtött növényeket mire és hogyan használhatjuk. Az eddigi részekből egyebek mellett kiderült, hogyan kell kiszárítani a kedvenc zöldfűszereinket, az oregánót, a kígyóhagymát, a csalánt és a mentát, készített nekünk csipkebogyólekvárt, de már azt is elárulta, mit kezdhetünk a kakukkfűvel és a mezei iringóval.

A legújabb részben Sára a gombák titokozatos világába kalauzol bennünket. Szerinte nem szabad félni a gombáktól, de sokkal óvatosabban kell velük bánni, mint más növényekkel. A gombászáshoz csak egy késre és egy kosárra van szükség és persze egy gombaszakértőre, akinek megmutatjuk a gyűjtésünket és aki megmondja, hogy melyik alkalmas fogyasztásra.   

MEGYERI SÁRA - DZSINDZSA


Megyeri Sára vadon termő növényekkel foglalkozik, azt kutatja, mitől finomak, és hogy mi mindent lehet készíteni belőlük. Az a tapasztalata, hogy bár egyre nagyobb divatja van az ehető növények keresgélésének, gyűjtésének és felhasználásának, viszont még nagyon keveset tudnak róla az emberek. "Egész kicsi koromtól kezdve rengeteget kirándultunk, de én a sima túrázást sajnos nem értem – annyi minden van a természetben, hogy valamit mindig szedni kell! A gombázás volt az eredeti szerelem, de a gombák sajnos hisztisek, így lassan átterelődött a figyelmem a többi csodára az erdőkben, és elcsavarták a fejem az ehető növények. A természetnek olyan jó ízlése van, hogy azt mutogatni kéne – én pedig boldogan megteszem! És igyekszem úgy élni, hogy a következő életemben őzike lehessek a Vértesben"– mondja magáról.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss