Elkészítés: A mascarponéból és a tejszínből porcukor hozzáadásával habos krémet keverünk. A krémből egy keveset félreteszünk, a többit színezzük, ízesitjük a kék sziruppal, likőrrel, és összekeverve megkapjuk a tengerkék színt.
A szétnyított piskótatekercset a krém 2/3 részével megkenjük, feltekerjük. A piskótatekercs tetejét kék, míg oldalait a félretett fehér krémmel vonjuk be. Villával hullámokat húzunk. A fehér krémet egy-két helyen összedolgozzuk a kék krémmel, amivel a tenger habjait kívánjuk megjeleníteni. Fogyasztásig hűtjük.
Citromhéjjal díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre