Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kék laguna krémmel töltött piskótatekercs

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mascarponéból és a tejszínből porcukor hozzáadásával habos krémet keverünk. A krémből egy keveset félreteszünk, a többit színezzük, ízesitjük a kék sziruppal, likőrrel, és összekeverve megkapjuk a tengerkék színt.

A szétnyított piskótatekercset a krém 2/3 részével megkenjük, feltekerjük. A piskótatekercs tetejét kék, míg oldalait a félretett fehér krémmel vonjuk be. Villával hullámokat húzunk. A fehér krémet egy-két helyen összedolgozzuk a kék krémmel, amivel a tenger habjait kívánjuk megjeleníteni. Fogyasztásig hűtjük.

Citromhéjjal díszíthetjük.

Megjegyzés

A kék krém ötlete a vodka alapú Blue Lagoon koktél alapján született. A koktél több variációja ismert, pl. gyümölcsös és fagylaltos, melyet több évvel ezelőtt Porec-ben fogyasztottam, és nagyon ízlett. A likőr és szirup helyett kevés vodkában feloldott kék ételfestékkel is színezhetjük a krémet, de más az ízhatás. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek