Elkészítés: 1. A karamellhez a cukrot egy kisebb edényben közepes lángon karamellizáljuk, megvárjuk, míg bugyogni kezd (4-5 perc), és beleteszünk 10 dkg vajat. Ha teljesen felolvadt, hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
2. A maradék 10 dkg vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót sorrendben: a mézet, a karamellszirupot, az egész tojást, a kakaóport, 1 csipet sót, az őrölt mogyorót, végül a lisztet és a sütőport. Az egészet sima tésztává gyúrjuk, majd lisztezett deszkán 4 darab, kb. 2,5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
3. A rudakat kivesszük a hűtőből, a felvert tojásfehérjével megkenjük, és a darált mandulában megforgatjuk.
4. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A sütőlemez(eke)t kibélelünk sütőpapírral. A tésztarudakat 1,5-2 cm vastagon felszeleteljük, és a sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre