Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-túrós lepény V.

90 perc
bonyolult
megfizethető
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejben kevés cukorral és liszttel felfuttatjuk. Ha megvan, a tészta többi hozzávalójához keverjük, és bedagasztjuk. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
  2. Ha megkelt, kinyújtjuk, s egy tepsi aljára tesszük. Míg ott pihentetjük, összeállítjuk a tölteléket: a tojássárgákat összekeverjük a túróval, a cukorral, a darával és a kaporral, majd a fehérjékből habot verünk, és azzal is összedolgozzuk. A tészta tetejére tesszük, és 180 fokon kb. 3/4 órán át sütjük.
  3. Mikor már majdnem kész, összekeverünk 2 evőkanál tejfölt 1 tojás sárgájával, és ezzel a keverékkel megkenjük a sütemény tetejét. Legalább 10 percig ezzel is sütjük még.

Ezek is érdekelhetnek

Friss