Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Beindult a zsenge karalábé szezonja is. A kissé elhanyagolt, pedig rendkívül egészséges zöldséget igazán sokféleképpen felhasználhatjuk. Ezúttal 3 kihagyhatatlan levest mutatunk, amiben a karalábéé a főszerep.
Kard Sándorné
Csemege, kovászos, kígyó... az uborka minden fajtáját imádjuk. Frissítő köret lehet minden sült vagy rántott hús mellé. Íme, 5 hűsítő uborkasaláta, amit muszáj kipróbálnod!
Vidék Íze
Videó
A legtöbb gyerek, ha azt a szót hallja, hogy "tökfőzelék" a farkasétvágya azonnal semmivé foszlik, és sikítva menekül az ebédlőasztallal átellenes irányba. Ám a cukkini, már kevésbé félelmkeltő és rossz emlékeket idéző szó, így ha ebből tökféléből készítjük el a főzelékünket, akkor lehet, hogy gond lélkül lecsúszik a kisdedek torkán - különösen, ha fasírtgolyóval szervírozzuk!
Vannak olyan nyári ételek, amelyek kihagyhatatlanok. A friss kaporral készülő tökfőzelék is ilyen. Van, aki rántással és tejföllel készíti, van, aki ezek nélkül.
Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új videósorozatában süteménysütési trükköket, praktikákat oszt meg veletek - és persze isteni recepteket! A most következő gyümölcsös túróhab pont annyira egyszerű, mint amennyire finom, amennyire krémes, annyira friss!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma azt, hogy mit kezdjünk egy fél kiló hoppon maradt kovászos uborkával?
Somogyi Bea
A ragulevesek között a legnépszerűbb egyértelműen a tárkonyos, de azért akad köztük újszerű változat is is bőven: kapros, citromos vagy akár csicseriborsós is. A következő ragulevesek közül mindenki megtalálja a kedvére valót. Íme 11 isteni recept!
SB
A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe használjuk. Kapor nélkül elképzelhetetlen a tökfőzelék, a lucskos káposzta, a kovászos uborka, a kapros-túrós okozta függőségben is fontos szerepe van a kapornak és a kaporral készített lecsó is igazán megnyerő étel.
Biró Sára