
recept
Egyszerű


Kolbászos lencseleves kapros krumpligombóccal
4
Hozzávalók
A gombóchoz:
Elkészítés
- A gombócokhoz megmossuk a burgonyát, és héjastul félig megfőzzük.
- Átöblítjük a lencsét, sós, babérleveles vízben majdnem puhára főzzük.
- Közben a vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Megfuttatjuk egy pici zsiradékon, majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt, együtt pirítjuk. Meghintjük egy evőkanál liszttel, felöntjük 2-3 dl hideg vízzel, és csomómentesre keverjük.
- Hozzáöntjük a forró lencséhez. Belerakjuk a meghámozott, kis kockákra vágott édesburgonyát is, és éppen forrásban tartva addig főzzük, időnként megkeverve, amíg az édesburgonya is meg nem puhul.
- A megfőtt burgonyát még forrón meghámozzuk, lereszeljük, és szétterítjük, hogy kihűljön. Ha már legfeljebb langyos, hozzákeverjük az egész tojást, az apróra vágott kaprot, és annyi lisztet, amennyit felvesz (2-3 evőkanálnyira lesz szükség). Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
- Sós vízben kifőzzük, ha feljött a víz tetejére, még 3-4 percig forraljuk, utána leszűrjük. Csak a tálalásnál keverjük a leveshez.
Megjegyzés
A recept a Vidé Íze magazinban jelent meg.






















