Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-tejszínes zúzapaprikás

90 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Sózzuk. A megmosott, átvizsgált, szükség szerint darabokra vágott zúzát hozzáadjuk a hagymához és fehéredésig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a bort, a felaprított paprikát és paradicsomot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük a csirkezúzát.
  3. Amikor a zúza megpuhult, akkor a tejszínt elhabarjuk a liszttel és egy kevés meleg szafttal hőkiegyenlítést végzünk. Csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a zúzához. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a finomra vágott kaprot, majd meghintjük egy kevés őrölt pirospaprikával és felforraljuk.
  4. Frissen őrölt borssal megszórva, galuskával vagy tarhonyával, és salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Bográcsban is elkészíthető étel, a mennyiségeket ki-ki saját edénye és a vendégül látni kívánt személyekhez igazíthatja. Ez a mennyiség, 4-6 fő vendégül látásához elegendő. Minden bográcsos ételhez ajánlom a száraz fehér- vagy vörösbor használatát. Mire az étel elkészül, az alkoholtartalom elpárolog, a bor savtartalma viszont segít a hagyma szétfőzésében, az esetleges leragadások feloldásában, nem utolsó sorban kitűnő ízt kölcsönöz ételünknek. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss