Elkészítés: A nyulat kicsontozzuk, kb. 6 dkg-os darabokra vágjuk, aztán sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával bedörzsöljük.
A szalonnát bőréről levágjuk, s nem túl vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát, a zellert és a hagymát felkockázzuk.
Serpenyőben kb. 4 dkg olajat felforrósítjuk, s a húsdarabokat pirosra sütjük. Kivesszük az edényből, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk
a szalonnát, a hagymát s a többi zöldséget rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, tovább pirítjuk, majd a fehérborral és a levessel felöntjük.
Ha felforrt, visszatesszük bele a húst, letakarva kis lángon puhára főzzük. Ha puha, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt és a petrezselyemzöldet. Még egyszer felforraljuk, végül ízlés szerint fűszerezzük a mártást. Egy darabka vajjal még finomabbá tesszük.
Tálalás előtt meghintjük petrezselyemzölddel, s vajas tésztát adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre