Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros csöröge

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A lisztet a tojássárgájával, a sóval, a túróval, a konyakkal, a cukorral és az apróra vágott kaporral összekeverjük, tésztává gyúrjuk. Ne legyen se lágy, se kemény, ha túl lágy, lisztet adunk még hozzá, és ha túl kemény, akkor tejfölt.

2. Fél órát pihentetjük a tésztát.

3. Majd kinyújtjuk 1 cm vastagra, derelyevágóval rombuszokat vágunk belőle, mindegyik közepén bemetszést készítünk, és a metszeten átfordítjuk a tésztát.

4. Forró, bő zsiradékban kisütjük.

Elkészítési idő: 60 perc
Fogyasztható: azonnal

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további fotókat, képgalériát, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss