Elkészítés: A császárszalonnát egy centis kockákra vágjuk és az olajon kevergetve kissé megpirítjuk, 2-3 perc elteltével a lehéjazott, fölaprított vöröshagymát, majd 1-2 perc múltán a zúzott fokhagymát és a köménymagot is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, majd azonnal – nehogy a paprika megégjen – 1,5 liter vízzel fölöntjük. Megsózzuk, a cseresznyepaprikával ízesítjük, a leveskockát belemorzsoljuk. A savanyú káposztát néhány vágással fölaprítjuk, a levesbe szórjuk. Ha újra forr, kis lángra állítjuk, kb. 25 percig főzzük. Ezalatt a burgonyát megtisztítjuk, akkora kockákra vágjuk, mint a gulyásleveshez szokás, és a félpuha káposztához adjuk. Lefödve, úgy 25 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor a tejfölt külön kínáljuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre