Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös káposztaleves

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A húst, a bacont és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Egy fazékban hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el üvegesre párolni a bacont és a vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a fokhagymát, majd a húst és a zöldségeket. Néha megkeverve addig pároljuk, míg a hús kifehéredik. Ezután adjuk hozzá a ketchupot, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és a köménymagot, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük félpuhára.

Amikor a hús és a zöldségek félig megpuhultak, adjuk hozzá a kockára vágott káposztát, ha szükséges, ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Ezután szép lassan főzzük még pár percig, majd teljesen lefedve hagyjuk legalább fél óráig állni.

Tálalás előtt merjük a levest tányérokba, és ízlés szerint egy szelet kenyérrel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss