Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga - lépésről lépésre

MME MME
> 90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis tálkában elkeverjük a meglangyosított tejet, a kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk, és meleg helyen felfuttajuk.
  2. Egy keverőtálban elvegyítjük az átszitált lisztet és a sót.Hozzáadjuk a felfutott élesztős keveréket, és alaposan  összedolgozzuk. Hozzáadjuk a megolvasztott, langyosra hűtött vajat is, és összegyúrjuk.
  3. Letakarjuk a tésztát, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Liszetezett deszkán óvatosan átgyúrjuk át, majd letakarva további 30 percig kelesztjük
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagra nyújtjuk. ?Megkenjük a megolvasztott vajjal, majd megszórjuk a porcukorral elvegyített kakaóporral, és két oldalról felcsavarjuk a feléig.
  5. Felszeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és lazán letakarva további 20 percig kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt készre sütjük.

    KAKAÓS CSIGA, AZ ÖRÖK KEDVENC >>> 

    PONT OLYAN LESZ, MINT A NAGYIÉ: KLASSZIKUS KAKAÓS CSIGA EGYSZERŰEN >>> 

    A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek