hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga

90 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A különlegesen finom kakaós csiga elkészítéséhez átszitáljuk a lisztet.
  2. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és nagyjából 50 percet meleg helyen kelesztjük.
  4. A kelt tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a kakaóporral, majd a porcukorral. A kakaóport és a porcukrot kis szűrővel vagy szitával szórjuk a tésztára, így jobban eloszlik rajta!
  5. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, hasonlóan, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kakaós csigákat. 15-20 percet hagyjuk a sütés előtt pihenni.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a csigákat.
  7. Az elkészült kakaós csigákat még forrón megkenjük vaníliás, cukros tejjel, amitől még finomabb és még puhább lesz.

 

Ezek is érdekelhetnek