hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaókrémes csiga

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 50 dkg gluténmentes liszt (Schär Mix B lisztkeverék)
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 ek cukor
  • 3 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 15 dkg lágy margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl langyos tej
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

1.

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a puha margarint és a lisztet. Alaposan kidolgozzuk és 30-40 percen át langyos helyen kelesztjük.

2.

Meglisztezett felületen, lisztezett nyújtófácal kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, közben télalapformára alakítjuk.

3.

A kakaókrém elkészítéséhez a margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Ezzel a krémmel egyenletesen bekenjük a tésztát, majd feltekerjük.

4.

1 cm szélesre daraboljuk, amit kimargarinozott tepsibe állítunk egymástól nagyjából egyforma távolságra, úgy, hogy helyet biztosítunk további kelesztésnek.

5.

50 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol tovább 10 percig kelesztjük, majd 170-180 fokon sütjük.

6.

Ha már megsült, kivesszük a tepsit és a még forró csigák tetejét langyos tejjel megkenjük, majd porcukorral díszítjük.

Megjegyzés

Sókiné Hajdara Ágota: Gluténmentes finomságok - recepteskönyv, SpringMed Kiadó Kft. - MME

Ezek is érdekelhetnek