Juharszirupos-fahéjas piskóta vanília szószban

MME MME
2 2/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • tojás
  • barnacukor
  • kakakópor
  • fahéj
  • sütőpor
  • olaj
  • szódavíz
  • joghurt
  • főzőpuding
  • víz
  • barnacukor
  • méz
  • juharszirup
  • tej

Elkészítés

Elkészítés: A piskótatészta alapanyagait habverővel összedolgozzuk, és előmelegített sütőben, a legkisebb fokozaton világos színűre sütjük, úgy 30 percig. A tészta akkor van készen, ha a villával megszúrva morzsára pereg. Amikor kihűlt, felkockázzuk 10x10 centisre, dísztálba rakjuk, majd a langyosra hűlt vaníliaöntettel óvatosan felöntjük a tálat.
Teljes kihűléskor pár órára hűtőbe rakjuk (ez alatt érnek össze az ízei).
Tálaláskor kisebb tálkákba adagoljuk, egy-egy evőkanál mézet és juharszirupot csurgatunk a tetejére.

Megjegyzés

Bármelyik évszakban igazi karácsonyi hangulatot teremt.

A receptet Briella. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss