A piskótához megolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet a sütőporral és a kakaóval tálba szitáljuk. A tojásokat szátválasztjuk, a sárgájákat habosra keverjük a cukor 1/3 részével. A fehérjéhez kis adagokban hozzáadjuk a megmaradt cukrot, és lágy habbá verjük.
Óvatos mozdulatokkal márványosra keverjük a sárgájás és a fehérjehabos keveréket. Kis adagokban hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és hozzáadjuk a kihűtött vajat.
A masszát egy 25 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Meghintjük egy kevés liszttel, átfordítjuk, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
A pudinghoz pépesítjük a banánt a tej felével és a citromlével. Hozzákeverünk 1 db egész tojást, 2 db tojássárgáját, a keményítőt és a cukrot. A megmaradt tejet felforraljuk a vaníliával, majd hozzáadjuk a banános-tojásos-keményítős keveréket, és besűrítjük. Akkor jó, ha kemény és fényes a puding. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáforgatjuk a zselatinfixszel kemény habbá vert tejszínhabot.
A piskótalapról eltűvolítjuk a sütőpapírt, majd ismételten ráhelyezzük a sütőpapírra úgy, hogy a tésztamorzsás oldala alulra kerüljön. Beállítjuk, hogy a rövidebbik oldala essen felénk, a hosszából levágunk kb. 3 cm-t. A tésztalap tetején elterítjük a tejszínes pudingkrémet. Ráelyezzük a banánt, majd átkenjük a citromlével.
Feltekerjük a roládot úgy, hogy először áthajtjuk a banánrúdon, majd a sütőpapír segítségével szorosan felgöngyöljük.A hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap bevonjuk felolvasztott, olajjal kikevert csokoládéval.