Legtöbben nem azért hízunk, mert egyszerre sokat eszünk, hanem mert folyamatosan nassolunk. Ráadásul a legtöbb nasi rettentően hizlal. Az nyilván nem opció, hogy mostantól ne majszolgassunk a TV előtt semmit, mert ki bírná azt ki, én tuti nem, így akkor járunk a legjobban, ha a kalóriabomba snackeket egészségesebb változatokra cseréljük. A művészet pedig ott kezdődik, amikor sikerül olyan egészséges nasikat csinálnunk, amik tényleg, és igazából finomak.
Ez a vega padlizsánkrém a klasszikus változat könnyített, de legalább annyira ízes változata. Süssük meg hozzá a padlizsánt laposan a sütőben, hiszen attól kapja majd a füstös ízt. Fogyasszuk friss zöldségcsíkokkal vagy egészséges lisztből készült kenyércsipsszel.
Hozzávalók a joghurtos padlizsánkrémhez:
4 fő részére
- 2-3 közepes padlizsán
- 3 ek görög joghurt
- 1 ek olíva olaj
- 1 ek citrom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
Elkészítése:
- Mossuk meg a padlizsánokat, pár helyen szurkáljuk őket meg, hogy sütés közben ne robbanjanak szét, majd tegyük sütőbe. Nem szükséges a sütőt előmelegíteni.
- Hevítsük a sütőt 220 fokosra, és süssük a padlizsánokat kb. 30-40 percig, míg át nem sülnek és a héjuk el nem kezd barnulni. Időnként fordítsuk a padlizsánokat meg.
- A már szuperpuha padlizsánokat vegyük ki, tegyük egy nagyobb szűrőbe, a héjukat szakítsuk kissé szét, majd tegyünk a szűrő alá egy tálat, és hagyjuk úgy kihűlni, hogy közben a tálba csöpög a levük.
- Kanalazzuk ki a zöldség húsát, majd adjuk hozzá a görög joghurtot, a citromot, az olajat, az apróra vágott fokhagymát és a sót.
- Botmixerrel pürésítsük át, nem kell túl finomra.
- Adjuk a krémhez az apróra vágott petrezselymet, majd kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsünk utána.
- Tehetjük pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, de tálalhatjuk azonnal is, kevés extraszűz olívaolajjal nyakon öntve.
- MÁRTOGATÓS ÉS SZENDVICSKRÉM EGYBEN: ITT A TUTI VENDÉGVÁRÓ, A PADLIZSÁNKRÉM! >>>
- 7 ABBAHAGYHATATLAN KAJA, AMIT PADLIZSÁNBÓL KÉSZÍTHETSZ >>>
- A TÖKÉLETES VENDÉGVÁRÓ MÁRTOGATÓS: FÜSTÖS PADLIZSÁNKRÉM >>>