Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Iráni zöldséges tésztaleves (Ash Reshteh)

75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Áztassuk be a csicseriborsót, a babot és a lencsét meleg vízbe 2 órára. Vágjuk apróra a hagymát, dinszteljük aranybarnára olajon egy magasfalú serpenyőben, a felét tegyük el későbbre. Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsót, babot és lencsét a hagymához, öntsünk hozzá vizet, s közepes lángon főzzük 30 percig.

Vágjuk apróra a zöldeket, tegyük a serpenyőbe, s továbbra is közepes lángon főzzük 15 percig, ha szükséges, öntsünk még vizet utána. Oldjuk fel a lisztet egy pohár hideg vízben, öntsük a serpenyőbe, s keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tésztát, s főzzük tovább 10-15 percig.

Vegyük le az edényt a tűzről, és keverjük hozzá a joghurtot. A tetejére tegyük a félretett sült hagymát, valamint a egy kevés olajon megpirított mentalevelet.

Megjegyzés

Ez a leves az egyik legkedveltebb Iránban. A perzsák nagyon szeretik a zöldféléket, ölszámra veszik. A reshteh hasonlatos a spagettihez, úgyhogy nyugodtan használjuk ezt helyette. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss