Elkészítés: A piskótához a tojássárgákat és a cukrot kikeverem. A tojásfehérjékből kemény habot verek, és apránként, felváltva hozzáadom a lisztet és a cukorral kikevert tojássárgákat. Kikent, kilisztezett tortaformában megsütöm.
A krémhez a tejet a liszttel és a 15 dkg vaníliás kristálycukorral felfőzöm, és állandó kavarás közben a tojássárgákat hozzáadva sűrűre forralom. Ha kihűlt, a fahéjas kristálycukorral habosra kikevert vajat is hozzáadom. Narancslével, rummal és narancshéjjal ízesítem.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágom, megkenem a krémmel. Az oldalát és a tetejét is bevonom a krémmel, majd díszítésül a torta tetejét narancsszeletekkel, tojáscukorkákkal, marcipán nyuszikkal díszítem. Az oldalát mogyoróval szórom meg. Tálalás előtt néhány órára hűtőbe teszem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre