Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Akár a húsvéti tojásfestéshez is használhatod a muffinsütőt!

A nagy közös tojásfestés minden családban remek szórakozást jelent. Van aki ragaszkodik az évek óta bevált színezési praktikákhoz, de akadnak olyanok is, akik szívesen kipróbálnak új dolgokat. Amennyiben te is nagy kísérletező vagy, akkor nézd meg, hogyan lehet felhasználni a muffinsütőt a tojásfestéshez.

A munkához két muffinsütőre lesz szükséged, az egyikben keverd ki a festéket. Ehhez szórj sütőport vagy szódabikarbónát a sütőforma mélyedéseibe. Csepegtess a porra egy kevés festéket – használj tetszőleges színeket – és keverj hozzá némi vizet. Tedd a másik formába a keményre főzött tojásokat, és már kezdődhet is a móka.

Ahogyan az az alábbi Instagram-videóban is jól látszik, a tojásokat szigorúan a sütőformában kell kipingálni, így nem lesz festékes sem a kezed, sem az asztalterítő.

Miután szép színesek lettek a tojások, várj néhány percig, majd csepegtess rájuk ecetet. A gyerekek legnagyobb örömére ettől a hozzávalótól a tojások körül szinte azonnal kitör a vulkán. Ugye milyen szórakoztató?

Végül nem marad más hátra, öblítsd le vízzel a tojásokat, és hagyd őket megszáradni.

 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek