Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússal töltött rántott gomba

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg gomba (nagyobb fejek)
  • 50 dkg darált hús (lehet sertés, csirke, pulyka)
  • 1 db zsemle
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pici pirospaprika
  • bors
  • majoranna
  • szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • ételízesítő
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A gombafejeket megtisztítom, a szárukat mélyen kivágom.

A darált húst a tejben áztatott zsemlével, a vöröshagymával és fokhagymával, a tojással, ízlés szerint fűszerekkel összedolgozom.

A gombafejeket enyhén sózom, és a töltelékkel bőven megtöltöm. Bepanírozom, és bő forró zsíradékban először a húsos felét sütöm, majd átfordítva a gombafejeket készre sütöm.

Tepsiben sült hasábburgonyával és salátával kitűnő, de bármilyen köret illik hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss