Elkészítés: A krumplit héjában előfőzöm, megpucolom, s egy zsírral kikent serpenyőbe karikázom, sózom, borsozom. Rászórom az aprított hagymát s a kockára vágott bacont. A hurkákat és a kolbászt körberakom, villával megszurkálom, középre pedig a kifacsart káposzta kerül, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, fokhagymát és egy chilit, s egy kevés zsírt.
180 C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 20 percig sütöm. Majd a káposztára locsolok fehérbort, átállítom alsó-felső grillre, s 200 C fokon tovább sütöm. Újabb 20 perc elteltével locsolok rá megint bort, ezúttal a disznóságokra is, s további legalább 15 percig sütöm.
Tálalok. A krumplira szórok vagdalt petrezselymet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre