Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hóvirág tál

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet feltesszük forrni, közben egy másik edényben a tojássárgákat kikeverjük előbb a cukorral, majd a liszttel, és a forró tejet fokozatosan hozzáadjuk, a mártást krémessé főzzük. A tűzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük.

Egy üvegtálba tördeljük a kétszersült felét, rámerjük a forró mártás felét, a mazsolával megszórjuk, majd a rátördeljük a maradék kétszersültet, és a maradék mártással bevonjuk.

A 4 tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, hozzáverjük a lekvárt, és a mártás tetejére kenjük.

Fogyasztás előtt legalább 12 órával előbb készítsük el, hűtőben pihentessük, hogy legyen ideje a kétszersültnek magába szívnia a mártást.

Megjegyzés

Nagyon régi recept, remélem van olyan olvasó, akinek sikerül a gyermekkor ízeiből valamit előidézni, vagy emlékszik rá.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek