Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Legyetek résen! Hiánycikk lehet a pezsgőből szilveszterkor

default user icon
MME
Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója arra figyelmezteti a vásárlókat, hogy a magyar boltokban készlethiány léphet fel az év végi boltroham miatt szilveszterre készülve.

A pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában azt mondta, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet a pezsgőpiacot is felforgatja, ugyanakkor az átlagos élelmiszer-infláció mértékéhez képest kevésbé emelkedtek a pezsgőárak. Hozzátette, hogy az orosz–ukrán háború kitörésekor komoly hiány lépett fel az üvegekből és a dugókból, ám azóta valamelyest stabilizálódni látszik a nyersanyagellátás annak ellenére, hogy csomagolásgyártó kapacitások is kiestek. Ez szerencsére nem okoz közvetlen fennakadást az ellátásban egyelőre.

- Ennek ellenére a jelentősen növekvő kereslet okozhat polci készlethiányt az év utolsó napjaiban egyes termékek körében. Ezért azt javaslom, hogy akinek konkrét elképzelése van arról, hogy milyen pezsgőt szeretne az ünnepi asztalon látni, az ne halassza a vásárlást az utolsó pillanatra – mondta Müller Kornél.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss