Hagyományos grízes tészta

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A grízes tészta elkészítéséhez a zsírt felforrósítjuk, rászórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű forró, sós vízzel. Kicsit felforraljuk, lefedjük, amíg magába szívja a vizet és megpuhul.
  2. Közben a csomagoláson olvasható módon sós vízben kifőzzük a tésztát, jól lecsepegtetjük, majd összekeverjük a már megpuhult grízzel. Még így együtt is hagyjuk állni egy darabig.
  3. Tálaláskor megszórjuk porcukorral és meglocsoljuk forró baracklekvárral. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss