hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos grízes tészta

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A zsírt felforrósítjuk, rászórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve világos barnára pirítjuk, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű, forró, sós vízzel. Kicsit felforraljuk, lefedjük, amíg magába szívja a vizet és megpuhul.
  2. Közben a csomagoláson található módon sós vízben kifőzzük a tésztát, jól lecsepegtetjük, majd összekeverjük a már megpuhult grízzel. Még így együtt is hagyjuk állni egy darabig.
  3. Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és meglocsoljuk forró baracklekvárral. 

Ezek is érdekelhetnek