Hagymas-krumplis lepény

MME MME
2 4/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sajtból, margarinból, lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy összeálljon. Fűszerezzük. Tepsi nagyságúra kinyújtuk a tésztát, hőálló edénybe fektetjük. Tetejére szeleteljük vékony karikára a krumplit és a hagymékat. (A hagyma mennyisége tetszés és ízlés szerinti), valamint a sonkát és a kolbászt is apróra vágva. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a tejjel, fűszerezzük, majd ráöntjük az ételre. A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy befedje az egészet. Sütőben addig sütjük, míg a krumpli puha lesz.

Megjegyzés

Akkor a legjobb, ha többféle (legalabb 3 féle) sajtból készítjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss