Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-kekszes Charlotte

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Verjük habosra a tejszínt. Ha édesített, akkor opcionális, hogy adunk-e még hozzá cukrot, ha nem, akkor 3-4 evőkanál cukrot tegyünk bele habosítás előtt.

2. A zselatint egy evőkanál vízzel keverjük el, melegítsük, és keverjük bele a habba.

3. A csokit olvasszuk fel. (Én mikróban szoktam, kis üvegtálban, 2-3 percig 350 W-on.)

4. Béleljünk ki egy nagyobb mélytálat alufóliával. Majd rakosgassuk körbe keksszel. Kenjünk rá egy réteg habot, és rétegezzük tovább keksszel. Csöpögtessünk rá csokit is a rétegek közé, és ismételgessük a rétegeléseket, amíg be nem telik a tál. A legtetejére keksz réteg kerüljön, majd fedjük be alufóliával.

5. Tegyük egy éjszakára vagy minimum 5 órára a hűtőbe.

6. Tálaláskor szedjük le róla az alufóliát, borítsuk ki egy tálcára, és már lehet is szeletelni.

Megjegyzés

Ez a süti nem igényel se sütési tapasztalatot, sem sok időt, mégis mutatós. :) Apukám születésnapjára készült. Több fotót a blogomon láthattok a készítéséről: http://hungarianfoodguide.blogspot.hu/2013/10/lazy-whipped-cream-cake.html#more Egy csésze kávé mellé a legtökéletesebb. Én a kávém tetejére is tettem egy kis habos sütit, és mennyei volt, ahogy a keksz is belepuhult a kávéba. - HabcsokMezi

Ezek is érdekelhetnek