Elkészítés: 1. Verjük habosra a tejszínt. Ha édesített, akkor opcionális, hogy adunk-e még hozzá cukrot, ha nem, akkor 3-4 evőkanál cukrot tegyünk bele habosítás előtt.
2. A zselatint egy evőkanál vízzel keverjük el, melegítsük, és keverjük bele a habba.
3. A csokit olvasszuk fel. (Én mikróban szoktam, kis üvegtálban, 2-3 percig 350 W-on.)
4. Béleljünk ki egy nagyobb mélytálat alufóliával. Majd rakosgassuk körbe keksszel. Kenjünk rá egy réteg habot, és rétegezzük tovább keksszel. Csöpögtessünk rá csokit is a rétegek közé, és ismételgessük a rétegeléseket, amíg be nem telik a tál. A legtetejére keksz réteg kerüljön, majd fedjük be alufóliával.
5. Tegyük egy éjszakára vagy minimum 5 órára a hűtőbe.
6. Tálaláskor szedjük le róla az alufóliát, borítsuk ki egy tálcára, és már lehet is szeletelni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre