Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös pohárkrém

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

Elkészítjük a krémet, mivel felhasználás előtt ezt le kell hűteni. A tojásokat szétválasztjuk. Egy kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját. Eközben a maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd hagyjuk egy kicsit visszahűlni.

2.

A visszahűlt tejben elkeverjük a tojásos pudingot, majd óvatosan melegítve, folyamatosan kevergetve felforraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ismét hagyjuk hűlni, közben időnként átkeverjük. Ha már nem forró, óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. 

3.

Ha a krém elkészült, a babapiskótát megkenjük a málnalekvárral, majd feldaraboljuk, és szétosztjuk a poharak aljában. Ha nem gyerekeknek készítjük, a piskótát meglocsolhatjuk a gyümölcshöz illő likőrrel vagy pálinkával, esetleg cherryvel.

4.

A piskótán szétosztjuk a málnát, majd rákanalazzuk a kihűlt krémet. A tetejét porcukorban forgatott málnaszemekkel díszítjük, és jól lehűtve tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a recept korlátlanul variálható. Bármilyen idénygyümölccsel és a hozzá illő lekvárral készítve nagyon finom. Ajánlom a meggyel készített verziót, mert a meggy savanykás íze és a vaníliás-édes sárgakrém nagyon jól kiegészíti egymást.

A krém helyett az egyszerűség kedvéért használhatunk simán vaníliapudingot is, de ezt célszerű kicsit hígabbra főzni vagy tejszínnel fellazítani. - leho88

Ezek is érdekelhetnek