A lisztet elvegyítjük némi sóval, majd krátert vájunk a közepébe. Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkevert 1 dl langyos vízben. Hozzáadjuk az olívaolajat, belekeverünk egy kis lisztet a halomból, és meleg helyen, letakarva felfuttatjuk kb. 20 perc alatt.
A grillkolbászokat parázson – vagy olajjal vékonyan kikent grillserpenyőben – nem túl sötét színűre sütjük.
A felfuttatott élesztőt a liszt halom közepébe öntjük, és összegyúrjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk kb. 20 percig.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A megtisztított, vékonyan felkarikázott póréhagymát forrásban levő sós vízben előfőzzük kb. 3 perc alatt. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, majd hozzáadjuk a leszűrt, lecsepegtetett pórét, és botmixerrel pürésítjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, és ha túlságosan száraz, beledolgozunk még egy kis olívaolajat. Ezután kinyújtjuk, sütőpapírral kibélelt sütőtálba helyezzük, és körben a tál oldalához nyomkodjuk. Rámerjük a pürét, kirakjuk a kolbásszal, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 25 perc alatt.
A grillkolbásszal készített lepény melegen és hidegen egyaránt finom vacsora vagy remek sörkorcsolya lesz.
Recept és fotók: Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!