Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. Az édesítőszert 1 dl langyos tejben feloldjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, beleadagoljuk az olajat, a feloldott édesítőszeres tejet, a megkelt élesztőt, és sima tésztává dagasztjuk. 3 részre osztjuk.
Egy tészta marad saját állagában, a másikba beleadagoljuk a fél dl tejben feloldott puncsos pudingport, a másikba a kakaós tejet. A tésztákat fél órát letakarva kelesztjük.
A cipókat kb. 40 cm hosszúra kisodorjuk és összefonjuk. Kivajazott kuglófformába fektetjük.
A tésztát a formában újra kelesztjük és tűpróbáig sütjük. Végül csokimázzal bevonjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre