Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Flambírozott csirke ananásszal

MME MME
4.4/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítése: A megtisztított és feldarabolt csirkét megsózom, megborsozom és a rizslisztben megforgatom, majd a felforrósított vajon hirtelen, mindkét oldalán átsütöm. Az elõsütött csirkedarabokat tûzálló tálba teszem, rászórom a curryport és rálocsolok 2 dl ananászlevet. Befedem, és elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon 30 percig párolom. Tálalás elõtt az ananászt kockákra vágom, és a csirkét a sütõbõl kivéve, az ananászkockákkal körülrakom. Visszateszem, hogy az ananász is átforrósodjon, majd az asztalon lelocsolom a ginnel és azonnal meggyújtom. Ha a láng elhamvadt, rögtön tálalom. Petrezselymes párolt rizs a hozzáillõ köret.

Ezek is érdekelhetnek

Friss