Elkészítés: A csokit darabosra vágom vágódeszkán, és elkeverem a liszttel, sütőporral, szódabikarbonával. Másik tálban kikeverem a tojássárgákat 15 dkg cukorral, a puha vajjal. Ebbe a masszába belekeverem az összemorzsolt túrót, tejfölt, tejet, citromlevet, vaníliás cukrot. A tojásfehérjét csipet sóval keményre verem. Majd váltakozva a lisztes keveréket és a tojáshabot belekeverem a túrós masszába. Persze a végére meghagyom a hab felét, és ezt nagyon óvatosan, lazán keverem el. Kb. 20 percig sütöm 170 fokon légkeveréses sütőben (nem légkeverésesben 190 fokon).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre