Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez.
Elkészítés: Az epret a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a borral összekeverjük. Elkeverünk 4 evőkanál tejet a keményítővel. A maradék tejet felforraljuk, és belekeverjük a keményítős tejet. Addig forraljuk, amíg a tej besűrűsödik, majd kihűtjük, és közben többször megkeverjük. A cukros epret a tejbe keverjük, és összeturmixoljuk. Szitán átszűrjük, és alaposan behűtjük. Tálaláskor kelyhekbe szedjük, a félretett eperszemekkel és kevés tejszínhabbal díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 344 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre