Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fantázia buborék

50 perc
rafinált
átlagos
5 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 csipet só
  • Buborék:
  • 200 g fehér csokoládé
  • 3 csepp ételfesték (kék)
  • Töltelék:
  • 100 ml növényi habtejszín
  • 10 g zselatinfix (1 csomag)
  • 4 ek kökénylekvár (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A tésztához alappiskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.
  2. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
  3. A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.
  4. Egy edényben vizet forralunk, majd félrehúzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük, és üveg tálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.
  5. A szilikonos félgömb forma mélyedéseibe az ételfestékkel ecsetvonásokat húzunk, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal a forma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit. Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre.
  6. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!
  7. A töltelékhez a cukrászhabot keményre verjük 4 ek zselatinfixszel, majd egy-egy teáskanálnyit a formák aljára, negyedéig egyengetünk, rákanalazubk egy-egy kávéskanál kökénylekvárt, majd háromnegyedéig befedjük a cukrászhabbal.
  8. A piskótából köröket szaggatunk, majd befedjük vele a buborékok alját, és 30 perce visszatesszük a fagyasztóba.
  9. A fagyasztóból kivéve óvatosan kinyomjuk a buborékokat a formából, és tálalhatjuk is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Ezek is érdekelhetnek