Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tejet öntsük egy lábosba, tegyük bele a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliarudat, majd lassan forraljuk fel.
Amíg a tej melegszik, készítsük el a karamellt: a cukrot tegyük egy lábosba, és folyamatos kavargatás mellett kezdjük el karamellizálni. Amikor már szép barnás színű, és csomómentes a karamellünk, húzzuk le a tűzről, és adjunk hozzá 2 evőkanál vizet, gyorsan keverjük el, majd öntsük a karamellünket az előkészített szufléformák aljára. (Nekem ez a karamell mennyiség 4 darab 10 cm átmérőjű szufléformához volt elegendő).
Egy keverőtálban kikeverjük a tojásokat, a tojások sárgáját és a cukrot, majd hozzászűrjük a felforrt tejet, és a szufléformákba öntjük a híg krémet.
A tálkákat egy mélyebb tepsibe tesszük, melyet megtöltünk vízzel, de csak annyira, hogy a tálkák feléig érjen, majd betesszük a sütőbe, és légkeveréssel 35 percig sütjük.
Amikor elkészült, a formákat kivesszük a tepsiből, majd körülbelül 30 percen keresztül hűlni hagyjuk. Tálaláskor a tálkákból tányérokra borítjuk az elkészült creme carameleket.