hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fácánsült hagymás édesköménnyel

MME MME
5/5
120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • kb. 1,5 kg-os fácán
  • füstölt szalonna
  • szójaszósz
  • színes bors
  • gyömbér
  • worcestershire szósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej édeskömény
  • 1 húsleveskocka
  • Valamint:
  • 1 fej vöröshagyma
  • fehérrépa
  • sárgarépa
  • kevés zeller

Elkészítés

Elkészítés: Készítés előtt 2 nappal feldaraboljuk a fácánt, és bepácoljuk a szójaszósszal, a színes borssal, s aki szereti, csipetnyi gyömbérrel. Naponta egyszer-kétszer megforgatjuk a húst, amit végül a külön leírt zöldségfélékkel feltesszük levesnek főni. Ebbe kerül a húsleveskocka, kevés só. Hihetetlenül erős levest kapunk. (Én tésztát nem is
teszek bele, de aki igényli, azzal együtt tálalhatja.)

A nagyobb húsdarabokat kivesszük a levesből és visszatesszük a páclébe, amibe újra rakunk a színes borsból, majd finoman meglocsoljuk a Worcesteshire szósszal, és előmelegített sütőben átsütjük.

Serpenyőben a szalonnát kisütjük, erre jön a szeletekre vágott, enyhén sózott hagyma és édeskömény egyvelege. Először fedő alatt pároljuk, majd sütjük, s ha szükséges, ismét pároljuk és újra sütjük mindaddig, amíg omlós nem lesz.

A fácánhúst a hagymás édesköménnyel és áfonyalekvárral tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss