Elkészítés: Készítés előtt 2 nappal feldaraboljuk a fácánt, és bepácoljuk a szójaszósszal, a színes borssal, s aki szereti, csipetnyi gyömbérrel. Naponta egyszer-kétszer megforgatjuk a húst, amit végül a külön leírt zöldségfélékkel feltesszük levesnek főni. Ebbe kerül a húsleveskocka, kevés só. Hihetetlenül erős levest kapunk. (Én tésztát nem is
teszek bele, de aki igényli, azzal együtt tálalhatja.)
A nagyobb húsdarabokat kivesszük a levesből és visszatesszük a páclébe, amibe újra rakunk a színes borsból, majd finoman meglocsoljuk a Worcesteshire szósszal, és előmelegített sütőben átsütjük.
Serpenyőben a szalonnát kisütjük, erre jön a szeletekre vágott, enyhén sózott hagyma és édeskömény egyvelege. Először fedő alatt pároljuk, majd sütjük, s ha szükséges, ismét pároljuk és újra sütjük mindaddig, amíg omlós nem lesz.
A fácánhúst a hagymás édesköménnyel és áfonyalekvárral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre