Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ettől a titkos hozzávalótól lesz isteni a tojásrántotta

default user icon
MME
Ahogy a lecsó esetében, úgy a tojásrántotta készítésre is igaz a mondás; ahány ház, annyi szokás, és természetesen mindenki a sajátjára esküszik. Létezik azonban egy hozzávaló, amivel még tuti, hogy te sem próbáltad. Ettől lesz csak igazán szuper a rántotta, ráadásul szinte minden háztartásban megtalálható.

Nem túlzás kijelenteni, hogy tojásrántottát szinte bárki tud készíteni. Csak fel kell verni a tojásokat, fűszerezni, majd egy tapadásmentes serpenyőben megsütni. Ugye milyen egyszerű? Természetesen a sütési időn és egyéb más apróságokon könnyen el lehet még csúszni, ám tényleg nehéz olyan komoly bakit ejteni, aminek következtében a kukában végezné az étel.

Ha esetleg nem vagytok megelégedve a tojásrántottátokkal, vagy csak egyszerűen a legjobbra ízre és állagra törekedtek, akkor fogadjátok meg Alton Brown tanácsát. Az amerikai séf ugyanis azt javasolja, hogy tegyetek egy kanál majonézt a rántottába. A szakember azt mondja, ettől a hozzávalótól egészen zseniális lesz a fogás.

Íme, a szakács rántottájának a receptje:

  1. Feltörünk néhány tojást, miközben előmelegítjük a serpenyőt. Keverés közben hozzáadunk egy kanálnyi majonézt és egy teáskanál vizet.
  2. Amikor az olaj már átforrósodott a serpenyőbe, beleteszünk egy kevés vajat is.
  3. Ha a vaj elolvadt, mehet rá a tojáskeverék, majd egy spatulával addig keverjük, amíg a kívánt állagot el nem érjük.

Bármennyire is hihetetlen, de a majonéz ízét még csak minimálisan sem fogjátok érezni a tojásrántottán, viszont sokkal krémesebb és lágyabb hatású lesz.

Tipp: Alton Brown állítólag csak egy teáskanál majonézt használ három tojáshoz és egy teáskanál vízhez, de a kívánt mennyiség az egyéni ízléstől és a felhasznált tojások számától függően változhat.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss