Nem túlzás kijelenteni, hogy tojásrántottát szinte bárki tud készíteni. Csak fel kell verni a tojásokat, fűszerezni, majd egy tapadásmentes serpenyőben megsütni. Ugye milyen egyszerű? Természetesen a sütési időn és egyéb más apróságokon könnyen el lehet még csúszni, ám tényleg nehéz olyan komoly bakit ejteni, aminek következtében a kukában végezné az étel.
Ha esetleg nem vagytok megelégedve a tojásrántottátokkal, vagy csak egyszerűen a legjobbra ízre és állagra törekedtek, akkor fogadjátok meg Alton Brown tanácsát. Az amerikai séf ugyanis azt javasolja, hogy tegyetek egy kanál majonézt a rántottába. A szakember azt mondja, ettől a hozzávalótól egészen zseniális lesz a fogás.
Íme, a szakács rántottájának a receptje:
- Feltörünk néhány tojást, miközben előmelegítjük a serpenyőt. Keverés közben hozzáadunk egy kanálnyi majonézt és egy teáskanál vizet.
- Amikor az olaj már átforrósodott a serpenyőbe, beleteszünk egy kevés vajat is.
- Ha a vaj elolvadt, mehet rá a tojáskeverék, majd egy spatulával addig keverjük, amíg a kívánt állagot el nem érjük.
Bármennyire is hihetetlen, de a majonéz ízét még csak minimálisan sem fogjátok érezni a tojásrántottán, viszont sokkal krémesebb és lágyabb hatású lesz.
Tipp: Alton Brown állítólag csak egy teáskanál majonézt használ három tojáshoz és egy teáskanál vízhez, de a kívánt mennyiség az egyéni ízléstől és a felhasznált tojások számától függően változhat.
Ajánljuk még: