Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meglepő! Ezeket az ételeket soha nem enné meg II. Erzsébet

default user icon
MME
A királynő ételeinek elkészítése nem kis felelősséggel jár. Mint minden embernek, II. Erzsébetnek is megvannak a maga szokásai, rigolyái. Például vannak olyan ételek, amelyeket soha nem szolgálhatnak fel neki, ha véletlenül mégis, akkor visszaküldi.

II. Erzsébet nagyon komolyan odafigyel az étkezésére, talán ezért is lehet 91 évesen is ilyen jó formában. Darren McGrady, a Buckingham Palota egykori szakácsa egy korábbi interjúban árult el titkokat a királynő étkezési szokásairól. 

Több olyan étel is van, amit II. Erzsébet nem eszik, például nem fogyaszt olyanokat, amelyek keményítőt tartalmaznak. Nem eszik krumplit, tésztát és rizst sem. A napi menüje halból, csirkéből és kétféle zöldségből összeállított köretből áll.

A királynő nem szereti a fokhagymát és a hagymát sem. A fokhagymát például kitiltotta a konyhából

II. Erzsébetet egy véres steakkel sem lehet lenyűgözni. A királynő a húst csakis jól átsütve eszi meg. A konyhában a szakácsok nem használhatnak fehér héjú tojást sem. Ha a brit uralkodó lágytojást eszik, vagy esetleg süteményt készítenek neki, akkor csakis barna héjú tojást használnak fel.

Az uralkodó a kenyér héját sem eszi meg. II. Erzsébet nagyon szereti a tonhalas szendvicset, majonézzel, uborkával és paprikával, de csak úgy szolgálhatják fel neki, ha levágják a kenyér héját. 

A királynő nagyon szereti a gyümölcsöt, főleg a házi termesztésű őszibarackot és az epret, de csak idény gyümölcsöket eszik. Ha januárban avalaki megkínálja a világ legszebb eprével, akkor visszautasítja, mert az bizonyára génkezelt. 

ÍGY ÉTKEZIK II. ERZSÉBET ÉS CSALÁDJA: 10 ELKÉPESZTŐ SZOKÁS A BUCKINGHAM PALOTÁBÓL! >>> 

EZEKET AZ ÉTELEKET ESZI TITOKBAN GYÖRGY HERCEG ÉS SAROLTA >>> 

AZ ANGOL KIRÁLYNŐ KEDVENCE EGYSZERRE GYÓGYSZER ÉS ITAL: A GIN! >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss