hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt az ételt utálja II. Erzsébet! Még a konyhából is kitiltotta

default user icon
MME
A népmesékből tudjuk, hogy a királyi asztalokra pompás ételeket tálalnak, van ott minden, mi szem szájnak ingere. II. Erzsébet brit uralkodó asztalára is finomabbnál finomabb falatok kerülnek, ám vannak olyan ételek, amelyektől távol tartja magát a királynő.

II. Erzsébet szívesen eszik lazacot, kedvence pedig a majonézes, enyhén fűszeres csirkeragu. Nagy-Britannia uralkodója nem rajong viszont a burgonyáért és a tésztát sem kedveli annyira. A királyi udvar szakácsainak gondosan kell ügyelniük arra is, hogy ne fűszerezzék túl az ételeket. 

Darren McGrady, a Buckingham palota egykori séfje korábban adott nyilatkozatában azt is elárulta, hogy van olyan alapanyag, amit egyszerűen tilos használni a konyhában, mert II. Erzsébet nem szereti. Ez pedig nem más, mint a fokhagyma. 

- Soha nem szolgáltunk fel fokhagymás ételt a királynőnek, Fülöp herceg viszont szereti. Ha a balmorali kastélyban voltunk, és a királynő nem volt ott, akkor a hercegnek készítettünk fokhagymás steaket - mesélte McGardy.

- Ha viszont a királynő az asztalnál ült, akkor tilos volt a fokhagyma. Erzsébetet úgy nevelték, hogy ne egyen fokhagymát, mert ha másnap találkozója van, akkor ne érezzék rajta a fokhagymaszagot. 

A fokhagymás lángos tehát soha nem lesz a kedvence a brit uralkodónak. A csokis kekszes sütemény viszont annál inkább. A Buckingham Palotában nincs olyan nap, hogy ne sütnék meg ezt a desszertet. Ez az édesség Erzsébet kedvence, amiből olykor csomagoltat is magának, ha a palotán kívül dolga van.

ÍGY NÉZETT KI II. ERZSÉBET 90. SZÜLETÉSNAPI TORTÁJA - VIDEÓ! >>> 
AZ ANGOL KIRÁLYNŐ KEDVENCE EGYSZERRE GYÓGYSZER ÉS ITAL: A GIN! >>> 
KIRÁLYI DIÉTA: EZZEL A MÓDSZERREL FOGYOTT KATALIN HERCEGNÉ >>> 

BÜDÖS, MÉGIS IMÁDJUK! MINDENT A FOKHAGYMÁRÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss