II. Erzsébet szívesen eszik lazacot, kedvence pedig a majonézes, enyhén fűszeres csirkeragu. Nagy-Britannia uralkodója nem rajong viszont a burgonyáért és a tésztát sem kedveli annyira. A királyi udvar szakácsainak gondosan kell ügyelniük arra is, hogy ne fűszerezzék túl az ételeket.
Darren McGrady, a Buckingham palota egykori séfje korábban adott nyilatkozatában azt is elárulta, hogy van olyan alapanyag, amit egyszerűen tilos használni a konyhában, mert II. Erzsébet nem szereti. Ez pedig nem más, mint a fokhagyma.
- Soha nem szolgáltunk fel fokhagymás ételt a királynőnek, Fülöp herceg viszont szereti. Ha a balmorali kastélyban voltunk, és a királynő nem volt ott, akkor a hercegnek készítettünk fokhagymás steaket - mesélte McGardy.
- Ha viszont a királynő az asztalnál ült, akkor tilos volt a fokhagyma. Erzsébetet úgy nevelték, hogy ne egyen fokhagymát, mert ha másnap találkozója van, akkor ne érezzék rajta a fokhagymaszagot.
A fokhagymás lángos tehát soha nem lesz a kedvence a brit uralkodónak. A csokis kekszes sütemény viszont annál inkább. A Buckingham Palotában nincs olyan nap, hogy ne sütnék meg ezt a desszertet. Ez az édesség Erzsébet kedvence, amiből olykor csomagoltat is magának, ha a palotán kívül dolga van.